Richard Biggs

Richard Biggs
Naroden├Ż: 18. marca 1961, Columbus, Ohio, USA
Zomrel: 22. mája 2004, Los Angeles, California, USA
Rodina: man┼żelka Lori Gerber, synovia Hunter (2) a Richard James III (4), ┼ítyri sestry
Rodi─Źia: Richard a Delores Biggsov├í (Spokane, Washington)
Adresa fanklubu: The Richard Biggs Fan Club, c/o Shirley Didemoico, 1133 Uptegraf Street, Pittsburgh, PA 15218
Odkazy: Imdb.com  Wikipedia

Narodil sa v Columbuse v Ohiou. Richard objavil nad┼íenie pre herectvo na strednej ┼íkole po ├║─Źinkovan├ş v spolo─Źenstve produkuj├║com "The Wiz". Z├şskal ┼ítipendium na USC School of Theatre, kde sa venoval umeniu. Zatia─ż ─Źo bol na fakulte, u─Źil herectvo na 32nd Street Magnet School bl├şzko are├ílu USC a nesk├┤r na Will Geer Theatricum Botanicum v Topange. Nakoniec vyna┼íiel vlastn├Ż u─Źebn├Ż pl├ín, ktor├Ż pon├║kal ┼íkol├ím po celej krajine.

Slabo po─Źuj├║ci od detstva, Richard venoval v├Ą─Ź┼íinu ─Źasu mimo kamery z├şskavaniu pe┼łaz├ş pre s├║kromn├║ Orange County School, ktor├í sl├║┼żi hluch├Żm a slabo po─Źuj├║cim.

V roku 1997 bol pozvan├Ż na benefi─Źn├ę predstavenie "Love Letters" od A. R. Gurneyho v Irvine Barclay Theatre. V├Ż┼ąa┼żok ┼íiel na Rancho Viejo, ┼íkolu pre hluch├Żch a slabo po─Źuj├║cich v Rancho Santa Margarita.

─Äa─ż┼í├ş rok Richard priviedol v├Ą─Ź┼íinu hercov z "Babylonu 5" do ┼íkoly na ─Ćal┼íiu dobro─Źinn├║ udalos┼ą, ktor├í pril├íkala fan├║┼íikov z celej krajiny. Tie┼ż predal svoje obr├ízky s autogramom na sci-fi zhroma┼żdeniach, ktor├ę ─Źasto nav┼ítevoval a v├Ż┼ąa┼żky d├íval ┼íkole, tak┼że si mohla k├║pi┼ą ihrisko a ─Ćal┼íie vybavenie.

Jeho vlastn├ę sluchov├ę probl├ęmy mu diagnostikovali v trin├ístich. ├Üplne hluch├Ż na jedno ucho a ─Źiasto─Źne na druh├ę, Richard nosil na─Ź├║vac├ş pr├şstroj a nau─Źil sa posunkov├║ re─Ź ako dospely, ke─Ć mu doktori povedali, ┼że jedn├ęho d┼ła m├┤┼że sluch strati┼ą ├║plne.

Richard stv├írnil Dr. Stephena Franklina v sci-fi seri├íli "Babylon 5", ktor├Ż sa v rokoch 1991-8 vysielal v sieti TNT. Taktie┼ż hral 5 rokov doktora v seri├íli "Days of Our Lives" stanice NBC. Ned├ívno sa objavil v dr├ímach kan├ílu Lifetime s n├ízvami "Any Day Now" a "Strong Medicine" a z├şskal priazniv├ę javiskov├ę recenzie v Los Angeleskej produkcii Shakespearovho diela "Lear" a vojnovej hre o Vietname "Tracers" od Johna DiFuscoa.

Richard Biggs zomrel 22. m├íja 2004 po n├íhlom kolapse v svojom dome v San Fernando Valley. Pr├ş─Źinou smrti bola m┼Ľtvica. Viac info n├íjdete tu.

Jeho rodina zalo┼żila univerzitn├Ż fond pre jeho synov. Pr├şspevky m├┤┼żete posiela┼ą na Benefit of the Children of Richard Biggs II, c/o Washington Mutual Bank, 840 N. San Fernando Blvd., Burbank, CA 91502.

Filmografia:

  1. Starship II: Rendezvous with Ramses (2010) (post-produkcia) .... ser┼żant Franklin
  2. Invasion: Anime (2002)
  3. "Guiding Light, The" (1952) TV Series .... Clayton Boudreaux (2001-2004)
    ... in├Ż n├ízov "Guiding Light" (1978) (USA: nov├Ż n├ízov)
  4. Ablaze (2001) .... Garrison
  5. Babylon 5: The River of Souls (1998) (TV) .... Stephen Franklin, M.D.
  6. Forever Love (1998) (TV) .... Dr. Berris
  7. Babylon 5: Thirdspace (1998) (TV) .... Stephen Franklin, M.D.
  8. Babylon 5: In the Beginning (1998) (TV) .... Stephen Franklin, M.D.
  9. Alien Within, The (1995) (TV) .... Hawkes
    ... in├Ż n├ízov Unknown Origin (1995) (TV)
  10. "Babylon 5" (1994) TV Series .... Dr. Stephen Franklin
  11. One Stormy Night (1992) (TV) .... Marcus Hunter
    ... in├Ż n├ízov Days of Our Lives: One Stormy Night (1992) (TV) (USA)
  12. "Days of Our Lives" (1965) TV Series .... Marcus Hunter (1987-1992)
  13. Walk Like a Man (1987) .... predava─Ź
  14. Fighting Choice, A (1986) (TV) (ako Rick Biggs) .... doru─Źite─ż predvolania

Autor:

  1. Biggs and Carter Experience, The (2004) (V)

Producent:

  1. Biggs and Carter Experience, The (2004) (V) (producent)

Sám seba:

  1. Biggs and Carter Experience, The (2004) (V) .... (sám seba)

Arch├şvne z├íbery:

  1. Babylon 5: The Lost Tales (2007) (V) .... Stephen Franklin
  2. 11th Annual Screen Actors Guild Awards (2005) (TV) .... sám seba - Memorial Tribute

Ved─żaj┼íie ├║lohy v seri├íloch:

  1. "Drake & Josh" .... "FBI agent" v epiz├│de: "The Gary Grill"
  2. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Fractured" (# 5.5)
  3. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Cape Cancer"
  4. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Quarantine" (# 4.22)
  5. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Seize the Day" (# 4.17)
  6. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Prescriptions" (# 4.16)
  7. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Love and Let Die"
  8. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Maternal Mirrors" (# 4.11)
  9. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Bad Liver" (# 4.10)
  10. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Tempertures Rising" (# 4.8)
  11. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Vaccinations" (# 4.7)
  12. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Heartbeats and Deadbeats" (# 4.3)
  13. "Tremors" .... "Roger Garrett" v epiz├│de: "Water Hazard"
  14. "Tremors" .... "Roger Garrett" v epiz├│de: "Flora or Fauna"
  15. "Crossing Jordan" .... "Dr. Flynn" v epiz├│de: "All the News Fit to Print" (# 3.9)
  16. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Emergency Contact" (# 4.2)
  17. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Intensive Care" (# 3.19)
  18. "ER" .... "Bruce Storchester" (uncredited) v epiz├│de: "No Strings Attached" (# 9.14)
  19. "NYPD Blue" .... "Sgt. Raymond Snider" v epiz├│de: "Arrested Development" (# 10.12)
  20. "CSI: Crime Scene Investigation" (2000) .... "Andersonov advokát" v epizóde: "Fight Night" (# 3.7)
  21. "JAG" v epiz├│de: "Ready or Not" (# 8.8)
  22. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Compassionate Release" (# 3.5)
  23. "Strong Medicine" .... "Dr. Morton" v epiz├│de: "Outcomes" (# 3.2)
  24. "Touched by an Angel" .... "George" v epiz├│de: "Impossible Dream, The" (# 8.20)
  25. "V.I.P." .... "Griffin" v epiz├│de: "Vallery's Secret" (# 2.15)
  26. "Beverly Hills, 90210" .... "Dr. Lecksis" v epiz├│de: "You Better Work" (# 10.3)
  27. "Crusade" .... "Dr. Stephen Franklin" v epiz├│de: "Each Night I Dream of Home" (# 1.13)
  28. "Any Day Now" .... "Bill Moody" v epiz├│de: "It's Your Problem, Not Mine"
  29. "Diagnosis Murder" .... "po─Ź├şta─Źov├Ż konzultant Mr Rogin" v epiz├│de: "Murder x 4" (# 6.10)
  30. "Twilight Zone, The" .... "nemocni─Źn├Ż lek├ír" v epiz├│de: "Toys of Caliban, The" (# 2.10)
  31. "T.J. Hooker" .... "Frawley" v epiz├│de: "Chicago Connection, The" (# 4.72)
↑ Hore