Walter Koenig

Walter Koenig
Naroden├Ż: 14. septembra 1936, Chicago, Illinois, USA
Rodina: man┼żelka Judy Levitt, syn Andrew
Rodi─Źia:
Adresa fanklubu:
Odkazy: Ofici├ílna str├ínka Walter Koeniga  Facebook  Facebook  Twitter  Imdb.com  Wikipedia

Walter Koenig sa op├Ątovne vracal k ├║lohe v podstate zl├ęho chlap├şka "Bestera" v telev├şznom seri├íli "Babylon 5". Bol "┼ípeci├ílnou hos┼ąuj├║cou hviezdou" v dvadsiatich epiz├│dach a na konci tretej s├ęrie po┼żiadala produk─Źn├í spolo─Źnos┼ą v jeho mene o nomin├íciu na Emmy. Raz hral Bestera v nadv├Ązuj├║com seri├íli "Crusade". Tie┼ż sa objavil v tuctoch ─Ćal┼í├şch telev├şznych seri├íloch, z ktor├Żch najzn├ímej┼íia je postava Chekova v seri├íli "Star Trek". Na t├║to ├║lohu bol ide├ílnym kandid├ítom, ke─Ć┼że m├í litovsk├Ż p├┤vod. P├ín Koenig si zopakoval postavu rusk├ęho navig├ítora v prv├Żch siedmich celove─Źern├Żch Star Trek filmoch a v roku 1988 si zahral hlavn├║ ├║lohu v celove─Źernom videofilme "Moontrap". V interakt├şvnej videohre od Digital Pictures nazvanej "Maximum Surge" hr├í ─Ćal┼íieho zl├ęho chlap├şka meno Drexel. Takisto si zahral v n├şzkorozpo─Źtovom celove─Źernom filme "Drawing Down the Moon" od Chaos Productions. A bol hviezdou vo filme "Fist of Justice", kde hral nemeck├ęho psychol├│ga. ─îas┼ą postavy, ktor├║ p├ín Koenig nap├şsal a zahral nazval "You're Never Alone when You're a Schizophrenic" bola v roku 1996 jednou z fin├ílov├Żch na "New York Film Festival awards". Koenig si zahral seba v situa─Źnej kom├ędii "Almost Perfect" stanice CBS, na─Źrtol kom├ędiu pre Comedy Central s├ęriu "Viva Variety" a hral v "ESPN sports", ktor├í sa vysielala na jar roku 1998. CD-ROM "Starfleet Academy" firmy Viacom, v ktorom si Walter zopakoval ├║lohu Chekova sa ve─żmi dobre pred├íval. Walter tie┼ż hos┼ąoval na kultovom filmovom marat├│ne pre Comedy Central. Hral raz do t├Ż┼żd┼ła po─Źas jedn├ęho mesiaca. Jeho autobiografia "Warped Factors - A Neurotic's Guide to the Universe" bola vydan├í 1. apr├şla 1998 vo vydavate─żstve Taylor Publishing. Audioverziu knihy nahral autor a v janu├íri 1999 ju vydala Dove Video. Po ├║lohe v seri├íli "Diagnosis Murder" odi┼íiel do New Yorku, aby hral v novej rozhlasovej verzii "War Of The Worlds" k pocte H. G. Wellsa a Orsona Wellesa. Od "The Girls of Summer" po "The Boys in Autumn", Walterova 30 ro─Źn├í divadeln├í kari├ęra zah┼Ľ┼ła zast├ívky v New Yorku s "A Midsummer Night's Dream" (Quince) a "Six Characters in Search of an Author" (najstar┼í├ş syn). V Chicagu hos┼ąoval v "Make a Million" (Johnny) proti Jackie Cooganovi a na ceste z Arizony do Philadelphie spolu s Markom Lenardom (zn├ímy ako Sarek, Spockov otec) hral v kr├ítkych hr├ích "Box and Cox" (Box) a "Actors" (Dave). Tie┼ż sa objavili v hre "The Boys in Autumn", komedi├ílnej dr├íme o op├Ątovnom stretnut├ş Toma Sawyera a Hucka Finna po 40-tich rokoch. Samotn├Ż Koenig tie┼ż hral ako Larry Likvid├ítor v "Other People's Money" v Rene v Nevade. Jeho produkcia v Los Angeles zah┼Ľ┼ła "Steambath" (God), "The White House Murder Case" (kapit├ín Weems), "Night Must Fall" (Danny), "La Ronde" (gentleman), "The Typist and the Tiger" (Paul), a "The Deputy" (Jacobson) vo viac ne┼ż dvoch tuctoch ─Ćal┼í├şch ("Blood Wedding", "The Collection" a ─Ćal┼íie). Re┼żis├ęrske p├┤sobenie zah┼Ľ┼ła "Hotel Paradiso" pre "Company of Angles", "Beckett" pre "Theatre 40", "America Hurrah!" v "Oxford Theater", "Twelve Angry Men" v "Rita Hayworth Theatre", "Matrix" v "Gascon Theatre Institute" a "Three by Ten" v "Actor's Alley". Walter si zahral v telev├şznych filmoch "Anthony and Cleopatra" (Pompey) proti Timothy Daltonovi a Lynn Redgraveovej ako aj "MOW's Goodbye Raggedy Anne" a "The Questor Tapes". Walter p├ş┼íe pre telev├şzne seri├íly "Family", "Powers of Matthew Starr", "Class of '65", "Land of the Lost", a "Star Trek Animated Show". Nap├şsal n├íu─Źnopopul├írnu "Checkov's Enterprise" a satirick├Ż fantasy rom├ín "Buck Alice and the Actor-Robot". Takisto vytvoril tri vydania knihy komiksov├Żch pr├şbehov "Raver" vydan├Żch Malibu Comics. Walter Koenig u─Ź├ş s├║kromne herectvo a re┼żis├ęrstvo na UCLA, The Sherwood Oaks Experimental Film College a California School of Professional Psychology. ─îasto b├Żva in┼ítruktorom v "Actor's Alley Repertory Company" v Los Angeles. V roku 1965 sa o┼żenil s Judy Levittovou, z ktorou si zahral v jednej ─Źasti seri├ílu "Babylon 5" ("A Race Through Dark Places").

Filmografia:

  1. The Critic (2012) (nat├í─Źa) .... Lassie
  2. War of Heaven (2010) (krátky) .... Lee
  3. InAlienable (2008) .... Shilling
  4. Star Trek: Of Gods and Men (2007) (V) .... Chekov
  5. Bone Eater (2007) (TV) .... koroner
  6. Mad Cowgirl (2006) .... Pastor Dylan
  7. How William Shatner Changed the World (2005) (TV) .... sám seba
  8. Roddenberry on Patrol (2003) (V) .... Mr. Lofcheck
  9. Star Trek: Shattered Universe (2003) (VG) (hlas) .... velite─ż Pavel Chekov
  10. Maximum Surge Movie (2003) (TV) .... Drexel
    ... in├Ż n├ízov Game Over (USA: video n├ízov)
  11. OB-1 (2002) (TV) .... seba
    ... in├Ż n├ízov Orbital Broadcast One (2002) (TV) (USA)
  12. "Privateers, The" (2000) TV Series .... admirál Roka
  13. Ultimate Trek: Star Trek's Greatest Moments (1999) (TV) (arch├şvna stop├í┼ż)
  14. Drawing Down the Moon (1997) .... Joe Merchant
  15. Star Trek: Generations (1997) (VG) (hlas) .... Pavel Chekov
  16. Star Trek: Starfleet Academy (1997) (VG) .... Pavel Chekov
  17. Trekkies (1997) .... seba
  18. Maximum Surge (1996) (VG) .... Drexel
  19. Sworn to Justice (1996) .... Dr. Breitenheim
    ... in├Ż n├ízov Blonde Justice (1996) (USA)
  20. William Shatner's Star Trek Memories (1995) (V) .... seba
  21. Star Trek: Judgment Rites (1994) (VG) (hlas) .... Pavel Chekov
  22. Star Trek: Generations (1994) .... komand├ęr Pavel Chekov
    ... in├Ż n├ízov Star Trek 7 (1994) (USA: informa─Źn├Ż alternat├şvny n├ízov)
  23. "Babylon 5" (1994) TV Series .... Alfred 'Al' Bester
  24. Star Trek 25th Anniversary Special (1991) (TV) .... seba
  25. Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991) .... komand├ęr Pavel Chekov
  26. Deadly Weapon (1989)
  27. Star Trek V: The Final Frontier (1989) .... komand├ęr Pavel Chekov
  28. Moontrap (1989) .... plukovn├şk Jason Grant
  29. Fangoria's Weekend of Horrors (1986) (V) .... seba
  30. Star Trek IV: The Voyage Home (1986) .... komand├ęr Pavel Chekov
    ... in├Ż n├ízov Voyage Home: Star Trek IV, The (1986)
  31. Star Trek III: The Search for Spock (1984) .... komand├ęr Pavel Chekov
  32. Antony and Cleopatra (1983) (V) .... Pompey
    ... in├Ż n├ízov Tragedy of Antony & Cleopatra, The (1983) (V)
  33. Star Trek: The Wrath of Khan (1982) .... komand├ęr Pavel Chekov
    ... in├Ż n├ízov Star Trek II: The Wrath of Khan (1982) (nov├Ż n├ízov)
  34. Saturn Awards (1981) (TV)
  35. Star Trek: The Motion Picture (1979) .... poru─Ź├şk Pavel Chekov
  36. Columbo: Fade in to Murder (1976) (TV) .... ser┼żant Johnson
  37. Questor Tapes, The (1974) (TV) .... administrat├şvny asistent
  38. Nightmare Honeymoon (1973) .... zástupca šerifa
    in├Ż n├ízov Deadly Honeymoon (1973)
  39. Goodbye, Raggedy Ann (1971) (TV) .... Jerry
  40. "Star Trek" (1966) TV Series .... Pavel Andreivitch Chekov (1967-1969)
    ... in├Ż n├ízov "Star Trek: TOS" (1966) (USA: propaga─Źn├í skratka)
  41. Strange Lovers (1963) .... Bob Fuller (─Źas┼ą "End of the Path")
  42. Norman Vincent Peale Story, The (1962)

Autor:

  1. InAlienable (2008) (autor)
  2. "Powers of Matthew Star, The" (1982) TV Series (autor)
  3. "Family" (1978) TV Series (autor) ("Just Friends")
  4. "Land of the Lost" (1974) TV Series (autor) ("Stranger, The")
  5. "Star Trek" (1973) TV Series (autor) ("Infinite Vulcan, The")
    ... in├Ż n├ízov "Animated Adventures of Gene Roddenberry's Star Trek, The" (1973) (USA: video n├ízov)
    ... in├Ż n├ízov "Star Trek: The Animated Series" (1973)

Re┼ż├şroval:

  1. "The Heartbreak Cafe" (1997) TV Series (jednu epiz├│du)

Ved─żaj┼íie ├║lohy v seri├íloch:

  1. "Star Trek: New Voyages: Phase II" .... "Lt. Pavel Chekov" v epiz├│de: "To Serve All My Days"
  2. "Jimmy Kimmel Live" .... "sám seba" v epizóde vysielanej 22. augusta 2003
  3. "Futurama" ... "seba/Pavel A. Chekov"(hlas) v epiz├│de: "Where No Fan Has Gone Before" (# 4.12)
  4. "Son of the Beach" ... "generál Dimitri Sukitov" v epizóde: "From Russia, With Johnson" (# 2.2)
  5. "Diagnosis Murder" ... "Quinn Trask" v epiz├│de: "Alienated" (# 6.6)
  6. "Almost Perfect" ... "seba" v epiz├│de: "Where No Woman Has Gone Before" (# 2.6)
  7. "Babylon 5" ... "Mr. Bester" v epiz├│de: "Rising Star" (# 4.21)
  8. "Space Cadets" ... "seba" (# 1.2)
  9. "Star Trek: Deep Space Nine" ... "Pavel Chekov" v epiz├│de: "Trials and Tribble-ations" (# 5.6)
  10. "Real Ghostbusters, The" ... "Vladimir Maximov"(hlas) v epiz├│de: "Russian About"
  11. "Bring 'Em Back Alive" ... "Toder" v epiz├│de: "Reel World of Frank Buck, The"
  12. "Starlost, The" ... "Oro" v epiz├│de: "Alien Oro, The"
  13. "Starlost, The" ... "Oro" v epiz├│de: "Return of Oro, The"
  14. "Ironside" ... "Leo" v epiz├│de: "Summer Soldier, The" (# 4.22)
  15. "Virginian, The" ... "Paul Erlich" v epiz├│de: "Crooked Corner" (# 9.7)
  16. "Medical Center" ... "Harry Seller" v epiz├│de: "Between Dark and Daylight" (# 1.26)
  17. "Mannix" v epiz├│de: "Delayed Action" (# 1.22)
  18. "Jericho" ... "Paul" v epiz├│de: "Both Ends Against the Riddle"
  19. "I Spy" ... "Bobby Seville" v epiz├│de: "Sparrowhawk" (# 2.7)
  20. "Gidget" ... "Gunnar" v epiz├│de: "Gidget's Foreign Policy" (# 1.14)
  21. "Mr. Novak" ... "Paul Ryder" v epiz├│de: "Firebrand, The" (# 2.28)
  22. "Ben Casey" ... "Tom Davis" v epiz├│de: "Rambling Discourse on Egyptian Water Clocks, A" (# 4.18)
  23. "Alfred Hitchcock Hour, The" ... "Tiger" v epiz├│de: "Memo from Purgatory" (# 3.10)
  24. "Mr. Novak" ... "Jim Carsey" v epiz├│de: "With a Hammer in His Hand, Lord, Lord!" (# 2.2)
  25. "Lieutenant, The" ... "ser┼żant John Delwyn" v epiz├│de: "Mother Enemy"
  26. "Mr. Novak" ... "Alexsei Dubov" v epiz├│de: "Boy Without a Country, The" (# 1.12)
  27. "Combat!" ... "str├í┼ż" v epiz├│de: "Prisoner, The" (# 1.12)
↑ Hore