Babylon 5: Cesta domov - odhalené obsadenie

Zverejnené: The Hollywood Reporter, 10.05.2023
Preložil: Hurvi, 10.05.2023
B5 station

Pred týždňom odhalil J. Michael Straczynski, tvorca Babylonu 5, že bol vyrobený nový film z tejto franšízy a teraz boli poodhalené nové informácie.

Babylon 5: Cesta domov bude pokračovať v príbehu započatom v 90. rokoch, stručný popis znie: "Cestujte galaxiou s John Sheridanom, keď je nečakane prenesený do viacerých časových línií a alternatívnych realít v snahe nájsť cestu domov. Po ceste sa stretne s niektorými známymi tvárami, zatiaľ čo odhaľuje obrovské nové objavy o histórii, zmysle a význame Vesmíru."

Vracajú sa Bruce Boxleitner ako John Sheridan, Claudia Christian ako Susan Ivanova, Peter Jurasik ako Londo Mollari, Bill Mumy ako Lennier, Tracy Scoggins ako Elizabeth Lochleyová a Patricia Tallman ako Lyta Alexanderová.

Straczynski film napísal a je aj výkonným producentom. Matt Peters, známy pre Batman and Superman: Battle of the Super Sons, režíruje s Rick Moralesom ako dohliadajúcim producentom. Sam Register je výkonným producentom projektu.

Hlasové obsadenie zahŕňa tiež Paul Guyeta ako Zathrasa a Jeffrey Sinclaira, Anthony Hansena ako Michael Garibaldiho, Mara Junot ako reportéra a hlas počítača, Phil LaMarr ako Dr. Stephen Franklin, Piotr Michael ako David Sheridan, Andrew Morgado ako G'Kar a Rebecca Riedy ako Delennová.

Babylon 5 začal ako film odvysielaný v TV v roku 1993 a ohlasy boli dostatočne silné aby Warneri objednali seriál, ktorý bežal 5 sezón a mal 110 epizód. Straczynski pokračoval v rozširovaní príbehu Babylonu 5, päť míľ dlhej vesmírnej stanice v úlohe neutrálneho miesta pre komunikáciu medzi rôznymi vesmírnymi druhmi na pozadí hroziacej vojny. Ďalej vzniklo niekoľko celovečerných TV filmov, komiksov a románov, ako aj spinoff seriál, Crusade.

Warner Bros. Animation a Warner Bros. Discovery Home Entertainment plánujú vydať nový animovaný film v lete.

Straczynski označoval nový film slovami ako ”divý,” srdečný” a “nekončiaci,” a nazval ho “ľúbostným dopisom fanúšikom.”

↑ Hore