Babylon 5 reštart odložený

Zverejnené: JMS Pareon, 03.02.2022
Preložil: Hurvi, 07.02.2022
Odklad

Čoskoro zverejním na toto odkaz, aby sa aj ostatní dopočuli novinky, ale chcel som, aby sa o tom Patreoni dozvedeli prví, aj keď len o chvíľku.

Každý, kto pozná históriu Babylonu 5 vie, že cesta tohto seriálu nebola nikdy ľahká, a málokedy prebiehala po priamke. To sa očividne nezmenilo.

Asi pred mesiacom bolo oznámené, že CW Network, domov B5 za posledný rok, kým bol aktívne vyvíjaný pilotný scenár, je na predaj. Keď sa táto správa objavila, okamžite vyvstala otázka: bude to mať nejaký vplyv na B5? Situácie ako táto zvyknú obrátiť vývoj hore nohami, pretože noví majitelia chcú zvyčajne rozhodnúť o tom, ktoré programy budú pokračovať. Ako každý, aj ja som dúfal, že to nebude mať žiadny okamžitý dopad a postup na projekte bude pokračovať v nezmenšenej miere.

Pred pár dňami som začul z Warner Bros., že prebehlo množstvo rozhovorov na vysokej úrovni s CW, aby sa určil počet a druh pilotov, ktoré budú vybrané počas tohto obdobia, hlavne vzhľadom na už existujúce dohody a záväzky. Vzhľadom na predchádzajúci odsek to dáva zmysel, ale zostal som optimistický.

Dnes, asi pred hodinou, zverejnil Deadline Hollywood zoznam pilotných scenárov, ktoré boli CW vybrané na výrobu. Babylon 5 na tom zozname nebol.

Keď nie je pilotný scenár vybraný na výrobu, v 99.999% prípadov to znamená koniec cesty pre daný projekt, scenár je mŕtvy.

Avšak: krátko pred zverejnením zoznamu mi volal Mark Pedowitz, prezident CW. (Mal by som spomenúť, že Mark je skvelý chlapík a dlhodobý fanúšik B5. Keď seriál prvýkrát vysielali, pracoval pre Warnerov a vždy sa uistil, že dostane kópie epizód ešte pred odvysielaním, pretože nechcel čakať, aby zistil čo sa udeje ďalej.)

Nazval pilot “sakramentsky dobrým scenárom” a urobil neobvyklý krok presunutím projektu a pilotného scenáru do ďalšieho roka, udržiac B5 v aktívnom vývoji kým sa neusadí prach z predaja CW.

Tu je záver:

Včera bol Babylon 5 aktívne vyvíjaný pre CW a Warner Bros. na jeseň 2022.

Dnes je Babylon 5 aktívne vyvíjaný pre CW a Warner Bros. na jeseň 2023.

To je jediný rozdiel.

Bolo by to skvelé dostať zelenú dnes? Absolútne. Samozrejme. Ale vyzerá to, že budeme musieť počkať trošku dlhšie. Na čom záleží je, že projekt je stále nažive a keď nastane vhodný čas, to okno poskytne fanúšikom B5 príležitosť vyjadriť ich vášnivú podporu seriálu novým majiteľom CW.

Ako je uvedené vyššie: cesta k Babylonu nebola nikdy jednoduchá. Ale dobrou správou dnešného dňa je, že cesta je v podstate neporušená.

Vpred.

JMS

↑ Hore