Jediný vedúci vo Warner Bros. Discovery údajne 20 rokov blokoval Babylon 5 projekty

Zverejnené: Cord Cutter News, 19.07.2023
Preložil: Hurvi, 23.07.2023
B5 station

Warner Bros. Discovery plánuje viac nového Babylon 5 obsahu pred vydaním série na Blu-ray. Takmer dve desaťročia blokoval jediný vedúci všetky predložené Babylon 5 projekty. Očividne nebol fanúšikom a po jeho odchode na dôchodok skočila Warner Bros. Discovery po šanci dokončiť niekoľko Babylon 5 projektov.

“V štúdiu bola jedna osoba, ktorá nenávidela všetky veci týkajúce sa Babylonu 5 a stála v ceste čomukoľvek čo sa ho týkalo takmer 20 rokov”, povedal J. Michael Straczynski podľa IGN. “Keď odišla konečne na dôchodok, stavidlá sa otvorili.”

Od odchodu do dôchodku, Warner Bros. Discovery sa viac zameriava na fanúšikmi obľúbený seriál. Štúdio kontaktovalo Straczynskiho, aby rozbehol niekoľko projektov. Okrem reštartu seriálu, ktorý je pozastavený kvôli stávke scenáristov, je v príprave (pozn. prekladateľa: dokončený) animovaný film.

“A každý - každý - vo Warners, s kým som odvtedy jednal, bol až smiešne podporujúci seriál, pozitívny a priateľský”, povedal Straczynski.

V animovanom filme Babylon 5: Cesta domov hrá mnoho hercov z pôvodného seriálu, vrátane Bruce Boxleitnera, Claudia Christianovej, Peter Jurasika, Bill Mumyho, Tracy Scogginsovej, and Patricia Tallmanovej. Film bude uvedený 15. augusta, aj keď niektoré streamovacie služby už ponúkajú predobjednávky. Babylon 5: Cesta domov bude dostupný na Amazon Prime Video, Apple TV, Vudu a YouTube.

Blu-ray kolekcia je už dostupná na predobjednávku. Oficiálne bude uvedená 5. decembra a obsahuje kompletný seriál na zbierke dvadsať-jedna diskoch.

“Je to v podstate to isté ako veľmi pekný 4:3 remaster urobený pre HBO-Max, ktorý je zhodný s pôvodným vysielaním”, povedal Straczynski. “Ale Blu-ray vydanie umožnilo zvýšiť bitrate, takže by mal vyzerať ešte lepšie než predtým.”

↑ Hore